Pianul Casio are două difuzoare încorporate

Pianul Casio are două difuzoare încorporate

Este foarte util să poți să-ți reasculți cântatul pentru a îți îmbunătăți/corecta stilul dacă e nevoie. Am folosit asta mult timp cu studenții mei.

Tuning

Pianul oferă multe funcții pentru a ajusta timbrul claviaturii ca să se potrivească cu alt instrument sau vocalist, sau ca să faciliteze cântece scrise într-un acord „dificil”, etc.

Funcția transpose îți permite să ridici sau cobori timbrul claviaturii în semiton.

Folosind această funcție poți, de exemplu, să cânți o melodie într-un acord diferit fără să înveți cum să o cânți în acel acord.

Alternativ, poți folosi transpose ca să cânți un cântec într-un acord mai „ușor” (mai puține clape negre) și totuși să auzi cântecul în acordul original.

Casio PX-160 Transpose, Octave Shift

Funcția Octave Shift schimbă timbrul claviaturii în unități de octave.

Deci, de exemplu, când cânți middle C vei auzi tenor C sau soprano C, sau alte C-uri în funcție de câte octave ai schimbat.

Poți folosi și funcția fine tuning pe PX-160, pentru a ridica sau coborî timbrul întregii claviaturi în pași de câte 0.1Hz de la standardul A4 = 440Hz.

Un alt lucru bun despre Casio PX-160 este că îți permite să îi schimbi standardul „Equal Temperament” către alte 16 diferite temperamente mai potrivite pentru diferite stiluri de muzică (Indian, Arăbesc, Clasic)

Această caracteristică este de obicei valabilă pe piane mult mai scumpe, așa că a venit ca o surpriză că se află și pe Casio PX-160.

Alte funcții

Un metronom este un instrument foarte util pe care îl poți folosi să exersezi tempo-ul și sincronizarea.

Casio PX-160 îți permite să ajustezi tempo-ul, numărul de bătăi per măsură și volumul metronomului pentru a se potrivi stilului tău.

PX-160 este de asemenea echipat cu funcția Auto Power Off, care va preveni consumul inutil de energie și va opri instrumentul după aproximativ 4 ore de inactivitate.

Operation Lock este o altă funcție care atunci când este activată va bloca funcțiile butoanelor pentru a nu face schimbări neintenționat.

Conectivitate

În fața PX-160 vei găsi două jack-uri de căști (3.5mm). Poți conecta două perechi de căști simultan, un lucru foarte util când cânți în duet.

Articole din aceeași categorie: