Principalele tipuri de cartușe HP

Principalele tipuri de cartușe HP

Cartușele HP sunt unele dintre cele mai populare consumabile pentru imprimante din ziua de azi. Cu toate acestea, având atâtea cartușe din care puteți alege, de unde veți ști care este cerneala potrivită?

Cartușele de cerneală HP sunt de două tipuri. Există imprimante HP care folosesc doar două cartușe de cerneală – unul tricolor și unul negru. Există și altele care folosesc patru cartușe de cerneală individuale având culorile negru, galben, cyan și magenta. Aceste două tipuri pot printa imagini, color și text de calitate. Însă, pentru mulți utilizatori de imprimante, aceștia pot economisi mai mult costuri cu cartușele individuale de cerneală.

Există imprimante HP care folosesc doar două cartușe de cerneală – unul tricolor și unul negru. Există și altele care folosesc patru cartușe de cerneală individuale având culorile negru, galben, cyan și magenta.

Cartușe tricolore și negre

Combinația de cartușe de cerneală în trei culori și negru este printre cele mai vechi perechi de cartușe de pe piață, HP vânzând imprimante folosind astfel de cartușe timp de mulți ani. Conceptul de bază din spatele lor este simplu. Cerneala neagră umple cartuşul negru, în timp ce cartuşul tricolor are trei camere în interior umplute cu cerneală galbenă, magenta şi cyan. 

Cartușele tricolore și negre au cap de imprimare încorporat în cartuș. Aceasta înseamnă că veți înlocui capul de imprimare ori de câte ori înlocuiți cartuşul. Acestea sunt cartușe populare, parțial pentru că au sunt de atâta timp pe piață. Ele sunt apreciate și mai mult deoarece acestea au fost concepute să funcționeze bine cu imprimantele cu jet de cerneală mai ieftine. 

Când cumpărați o imprimantă HP scumpă, este probabil să folosească cartușe HP tricolore și negre. Aceste cartușe tricolore și negre sunt perfecte pentru persoanele care doresc să economisească. Însă, acestea s-ar putea să nu fie cea mai bună alegere pentru cei care își folosesc imprimantele pentru imprimare în mod frecvent.

Multe perechi de cartușe HP tricolore și negre sunt umplute cu o cantitate nominală de cerneală, spre deosebire de omologii lor, cartușele individuale de cerneală. Costurile de înlocuire pot crește rapid dacă imprimați o mulțime de pagini. 

Cartușe de cerneală individuale

Un set de cartușe de cerneală individuale este format din patru cartușe de cerneală de culori diferite, care sunt de coloare galbenă, cyan, magenta și negru. Există două diferențe importante între cartușele tricolore și negre și cartușele individuale.

Diferența cea mai mare constă în banii economisiți înainte de a trebui să înlocuiți separat fiecare cartuș. Majoritatea utilizatorilor de imprimante optează pentru cartușe HP individuale, deoarece este posibil să înlocuiți fiecare culoare după cum este necesar. E mult mai rentabil în comparație cu înlocuirea unui întreg cartuş tricolor, doar pentru simplul fapt că o culoare e pe terminate. 

Locul în care se află capul de imprimare este o altă diferență importantă. După cum s-a menționat mai devreme, cartușele tricolore și negre au un cap de imprimare încorporat în cartușe. Nu există cap de imprimare încorporat în cartușele individuale de cerneală. În schimb, capul de imprimare este integrat în imprimantă. 

Aceste două tipuri de capete de imprimare funcționează la fel de bine. Este important să rețineți, totuși, că, dacă alegeți o imprimantă cu cap de imprimare încorporat, poate fi necesar să o înlocuiți odată ce se uzează în timp. Costul de înlocuire al unui cap de imprimare este de obicei mai decât o imprimantă nouă.

Asigurați-vă că vă gândiți bine la toate opțiunile atunci când cumpărați cartușe HP și acordați atenție întreținerii de rutină astfel încât capetele de imprimare și imprimanta să funcționeze fără probleme în orice moment.

Articole din aceeași categorie: