Stiluri populare de canapea din fiecare cameră de zi

Stiluri populare de canapea din fiecare cameră de zi

În timp ce puteți planifica și proiecta întotdeauna propriul spațiu elegant, este ușor să fiți confuz în ceea ce privește tipul de canapea pe care ar trebui să o adăugați în camera dvs. de zi. Dacă nu sunteți sigur dacă ar trebui să achiziționați un fotoliu de dragoste, o canapea, un chesterfield sau un șezlong, primul lucru pe care ar trebui să îl faceți este să vă familiarizați cu diferențele dintre ele. 

Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre diferitele tipuri de canapele din care puteți alege pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți spațiul de locuit. 

Secționalele, sau, de asemenea, numite canapele de familie, sunt cea mai bună alegere pentru cei care doresc să personalizeze opțiunile de stil și configurația canapelei lor.

Secțional 

Secționalele, sau, de asemenea, numite canapele de familie, sunt cea mai bună alegere pentru cei care doresc să personalizeze opțiunile de stil și configurația canapelei lor. Un secțional are secțiuni sau piese separate pe care le atașați unele de altele pentru a crea tipul de aspect pe care îl doriți. Secționalele sunt compuse din două sau mai multe piese. Puteți obține multe opțiuni cu un secțional, cum ar fi atașarea canapelei la scaunul de colț, atașarea șezlongului la canapea și multe altele. Piesele pe care le alegeți pentru secțional vor determina dimensiunea și forma canapelei dumneavoastră. Deși secționalele sunt opțiuni populare, asigurați-vă că vă verificați mai întâi planul de podea înainte de a cumpăra una. 

Șezlong 

Chaise este derivat din chaise lounge, care înseamnă scaun lung. În prezent, șezlongurile au forme mai contemporane, dar puteți, de asemenea, să conturați scaunul pe spatele dumneavoastră. Acesta este genul de canapea care se întâlnește de obicei în biroul unui psihiatru. 

Bridgewater 

O canapea clasică și simplă, canapeaua Bridgewater are un profil jos, cu brațe joase, așezate în spate față de partea cea mai din față a canapelei. Canapele tradiționale Bridgewater au un spătar rulat și o fustă. Datorită lejerității pernelor și spătarelor Bridgewater, acestea sunt cea mai bună alegere pentru persoanele care preferă o fermitate reglabilă.  

Divan 

Divanul Volino este un termen care provine din Persia. Un divan tradițional se referă la scaunul lung realizat din saltele așezate pe perete cu perne pe care vă puteți sprijini. Divanul modern de astăzi are un scaun cu ciucure asemănător unei saltele așezat pe un cadru cu profil redus. Un divan este adesea așezat lângă perete, împodobit cu perne și servește de obicei drept pat pentru oaspeți. Divanele sunt ca un fel de frate mai mare al patului de zi, care este perfect pentru saloane. 

Canapele tradiționale Bridgewater au un spătar rulat și o fustă. Datorită lejerității pernelor și spătarelor Bridgewater, acestea sunt cea mai bună alegere pentru persoanele care preferă o fermitate reglabilă.

Braț de șină 

Canapelele cu brațe cu șină au brațe pătrate și drepte. Senzația contemporană, silueta curată și liniile drepte ale canapelelor cu brațe cu șină le fac să fie un element de bază în casele în stil modern. Canapele cu brațe track arm sunt, de asemenea, solicitate în apartamente datorită formei lor compacte, posibilă datorită siluetei lor necurbate și unghiulare. Dacă vă doriți o canapea cu o modernitate mai discretă, canapelele cu brațe track arm sunt cea mai bună alegere. 

Loveseat 

În timp ce canapeaua și scaunul de dragoste sunt adesea considerate sinonime, acestea două sunt de fapt diferite. În timp ce canapelele se potrivesc în mod tradițional pentru două sau mai multe persoane, fotoliile de dragoste sunt destinate doar pentru două persoane. Spre deosebire de o canapea, un loveseat este întotdeauna vândut ca o piesă de mobilier individuală și nu poate fi atașat la secțiuni. 

Chesterfield 

Cum puteți determina dacă o anumită canapea este o Chesterfield? Trebuie doar să vă uitați după butonii adânci de pe spate. Brațele canapelelor Chesterfield sunt rulate cu o înălțime similară cu cea a spătarului. De obicei, confecționate din piele, acesta este genul de piesă pe care o puteți găsi în biblioteci sofisticate. 

Knole 

Canapele Knole au o istorie lungă, datând încă din thsecolul al XVII-lea. Realizată inițial ca canapea tapițată pentru Knole, casa istorică engleză, a fost printre primele modele de acest gen. A deschis calea pentru diferitele canapele și canapele care au urmat. Astăzi, canapeaua Knole este un tip de canapea definit de marea adâncime și de brațele reglabile. Adesea are finisaje și detalii din lemn expus și, cel mai notabil, are și brațe laterale care sunt legate de spătarul canapelei cu ciucuri sau împletituri. 

Canapelele sunt alegerea preferată de cei care locuiesc în spații mici. Aceasta se definește prin spătarul drept și prin spațiul care permite așezarea confortabilă a două sau mai multe persoane.

Cabriole 

Picioarele canapelei Cabriole se curbează în jos și spre exterior, similar cu mișcarea din balet.  Acest stil de canapea celebru în prima jumătate a secolului al XVIII-leath este caracteristic mobilierului Chippendale, Louis XV și Queen Anne. 

Camelback 

Canapele Camelback au un spătar arcuit care ajunge la un punct mai înalt pe fiecare parte, ca animalul din care a fost inspirat numele canapelei. Spatele are de obicei o umflătură sau două. Stilul tradițional adaugă o notă de eleganță în orice casă. 

Pat de zi 

Paturile de zi pot fi folosite ca canapele în timpul zilei și ca paturi atunci când vine noaptea. Dacă aveți adesea musafiri, aceasta este alegerea perfectă dacă aveți nevoie de spațiu suplimentar pentru dormit. 

Récamier 

Un alt stil istoric de canapea, récaimer, își are originea în Julie Adélaïde Bernard Récamier, gazda franceză, subiect al tabloului lui Jacques-Louis David, care stă pe canapeaua fără spătar, cunoscută astăzi sub numele de récamier. Cel mai bun mod de a descrie récamier-ul este un pat de zi fără spătar, care are două capete derulate. 

Canapea 

Canapelele sunt alegerea preferată de cei care locuiesc în spații mici. Aceasta se definește prin spătarul drept și prin spațiul care permite așezarea confortabilă a două sau mai multe persoane. 

Braț cu rolă engleză 

Acest stil de canapea este definit de brațe rotunjite, iar partea inferioară este prevăzută cu perne libere care o fac o opțiune ultra confortabilă. Partea din spate a acestei canapele este adesea strânsă, ceea ce înseamnă că nu îi puteți scoate pernele. 

Lawson 

Lawson are pernele de spate slăbite. Brațele nu sunt rotunjite și aceasta este cea mai bună alegere pentru camerele media. 

Tuxedo 

La fel ca în cazul canapelei Chesterfield, spătarul și brațele canapelelor tuxedo au aceeași înălțime. Această canapea este geometrică și cu linii curate și, de obicei, este tapițată cu țesătură. Stilul cu nasturi este un echivalent de mobilier al costumului care i-a inspirat numele: modern și atemporal în același timp. 

Mid-Century 

Distingându-se prin forma dreptunghiulară și cu linii curate, pernele tuftate pentru scaun și spătar și picioarele solide din lemn, canapelele Mid-Century sunt excelente pentru o estetică unică în spațiul dvs. de locuit. 

Folosirea canapelei Volino potrivite pentru camera de zi o poate transforma cu ușurință în genul de senzație, aspect și ambianță pe care v-ați dorit întotdeauna să le aveți în casa dumneavoastră. 

Articole din aceeași categorie: