Utilizarea și programul de utilizare a vaporizatorului de gaz cu acid oxalic

Utilizarea și programul de utilizare a vaporizatorului de gaz cu acid oxalic

Vaporizarea este cea mai bună, deoarece garantează răspândirea acidului în fiecare colț al stupului, chiar și în zonele din interiorul celulelor necapsulate. Vestea bună este că apicultorii pot alege acum dintr-o selecție largă de vaporizatoare de gaz cu acid oxalic care utilizează diverse tehnologii. 

Cum se utilizează un vaporizator de gaz cu acid oxalic 

Dacă sunteți apicultor și intenționați să utilizați un vaporizator de acid oxalic, este important să urmați instrucțiunile și recomandările specifice pentru utilizare. Tratamentul își poate pierde eficacitatea dacă nu faceți acest lucru. 

Există chiar și cazuri în care inexactitățile pot dăuna în loc să vă ajute întreaga colonie de albine și chiar nu doriți să faceți acest lucru.  

Trebuie să aveți în vedere că acidul oxalic este o substanță care poate fi extrem de periculoasă pentru oameni. Nu intrați niciodată în contact cu acest acid și nu îl înghițiți. O mască, mănuși și ochelari de protecție sunt echipamentul minim de siguranță pe care trebuie să îl purtați tot timpul ori de câte ori lucrați cu și în jurul acidului oxalic.  

De asemenea, trebuie să fiți foarte atenți pentru a vă asigura că nu atingeți accidental elementele metalice ale vaporizatorului în timp ce îl utilizați. Ar trebui să așteptați ceva timp înainte de a-l atinge după ce l-ați oprit, deoarece poate fi fierbinte pentru un timp după utilizare.

Programul de utilizare recomandat pentru vaporizatorul cu acid oxalic  

Vaporizarea acidului oxalic în stupi este o metodă eficientă pentru combaterea acarienilor Varroa. Poate ucide acarienii care se pot afla în interiorul stupului, în celulele necapsulate și chiar pe albine. Vaporizarea folosește unelte portabile pe care le puteți pune în stup. Vaporii de acid oxalic trebuie răspândiți prin tot stupul.  

Articole din aceeași categorie: