Cum pot deschide străinii un cont bancar în Europa

Cum pot deschide străinii un cont bancar în Europa

Spre deosebire de ce cred majoritatea persoanelor, este mai simplu și mai ușor să deschideți un cont bancar european personal. Însă, trebuie să aveți în vedere faptul că reglementările se pot schimba foarte des în rândul membrilor Uniunii Europene, Eleveției și acelora care far parte doar din EEA. În afară de acestea, cerințele pot fi diferite de la o bancă la alta în cadrul aceleiași țări.

Cu toate acestea, vestea bună este că există unele țări precum Bulgaria, Polonia și Lituania unde e foarte ușor să deschideți un cont bancar fără a fi nevoia de a avea cetățenie. Există și cazuri în care singurul lucru pe care trebuie să-l prezentați este pașaportul.

Cont bancar în străinătate

În alte cazuri, trebuie să prezentați dovada de cetățenie din țara voastră. Și în final, sunt unele bănci care vă vor cere să oferiți o adresă din țara respectivă unde să fie livrat cardul. De exemplu, poate fi adresa unui prieten.

Singurul dezavantaj este că în aproape toate cazurile, trebuie să mergeți în Europa pentru a vă prezenta la bancă pentru a vă putea deschide contul. Este foarte indicat să luați legătura cu banca înainte de a pleca pentru a vă asigura că totul a fost rezolvat și pregătit astfel încât să puteți deschide contul în țara europeană respectivă.

Care este situația actuală al conturilor bancare UE? 

Înainte de a începe, trebuie să aveți în vedere faptul că deși Piața Unică Europeană a creat un cadru clar și concis pentru reglementările bancare pentru toate statele membre, toate cerințele privind non-rezidenții pot fi diferite de la o instituție la alta. Însă, în majoritatea cazurilor, trebuie să fiți cetățean UE pentru a vă putea deschide propriul cont bancar (mai multe informații pe site-ul web ProTax).

Video: Top 5 Conturi Curente disponibile în România

De exemplu, e la fel de ușor să deschideți un cont în Germania dacă sunteți român la fel cum cetățenii olandezi nu au probleme cu deschiderea unui cont bancar în străinătate în Spania. Pe de altă parte, dacă nu sunteți cetățean UE, puteți întâmpina unele dificultăți atunci când vă deschideți un cont bancar, oriunde ați încerca să o faceți. 

Articole din aceeași categorie:

    Nu a fost găsit