Popularitatea crescândă a psihoterapiei online

Popularitatea crescândă a psihoterapiei online

Oamenii adoră întotdeauna opțiunile. Oportunitatea de a face o alegere vă oferă senzația de a controla. În ceea ce privește problemele de sănătate mintală, pacienții nu ar trebui să fie blocați de un singur terapeut doar pentru că alții nu acceptă asigurarea sau pentru că nu există alți consilieri autorizați în zonă. Această dragoste înnăscută pentru opțiune este probabil motivul pentru care astăzi mai multe persoane apelează la psihoterapia online ca o bună alternativă.

Psihoterapia online se dovedește că are numeroase beneficii, precum următoarele:

Anonimat

În ciuda faptului că stigmatul asociat anterior problemelor de sănătate mintală, cum ar fi PTSD și depresia a fost acum șters, unele condiții încă îi fac pe pacienți să ezite înainte de a solicita ajutor. Nu multe persoane vor dori ca istoricul lor de abuzuri sexuale sau dependență de droguri să fie expus publicului, iar asigurarea confidențialității profesionale din partea unui terapeut poate părea complet teoretică în astfel de cazuri.

Când vizitați terapeutul într-o clădire sau birou medical, este evident că motivul pentru care sunteți acolo, în primul rând, este să primiți îngrijiri de sănătate mintală. Acest lucru înseamnă că acesta nu este niciodată un mod bun dacă doriți să vă ascundeți problema. Deși s-ar putea să nu mai fie necesar să ascundeți faptul că trebuie să consultați un terapeut, unii oameni nu se simt confortabil în a permite altor persoane să știe despre așa ceva.

Însă, cu psihoterapia online, nu este necesar să partajați informații personale, cu excepția informațiilor de facturare. Acest lucru face ca asistența profesională să fie la îndemâna celor care s-ar fi ocupat de altfel de problemele lor.

Cost

Terapeuții care lucrează dintr-un birou pot vedea probabil între 8 și 10 pacienți pe zi. Pe de altă parte, un consilier care oferă psihoterapie online poate comunica cu mai mulți pacienți în același timp.

Un terapeut care lucrează dintr-un birou trebuie să plătească chiria, asigurarea, utilitățile și personalul care îi ajută cu programarea programărilor și altele. Întrucât textul, chatul sau e-mailul nu au nevoie neapărat de răspuns în timp real, terapeuții online își pot face timp să-și revizuiască notele și conversațiile anterioare înainte de a scrie un răspuns.

Nici o productivitate irosită nu are loc din cauza programărilor anulate sau a unui pacient care nu este încă pregătit să discute în mod deschis problemele sale. În plus, experții care oferă terapie online nu trebuie să închirieze un spațiu comercial. Pe de altă parte, consilierii semi-pensionari sau cei care doresc să lucreze part-time pot continua să practice. Toți acești factori se combină pentru a reduce costurile terapiei online.

Conveniența pacientului

Nu toată lumea poate participa la sesiuni de consiliere în fiecare săptămână într-un mediu de birou, fie din motive de călătorie, fie din motive de muncă. Oamenii care locuiesc în mediul rural sau cei care nu au un transport adecvat s-ar putea să nu aibă mijloacele de a merge personal la cabinetul terapeutului. Pe de altă parte, psihoterapia online poate fi efectuată prin intermediul conferințelor video programate în orice moment. Pacienții pot participa la aceste conferințe indiferent de locul în care aceștia au o conexiune la internet.

Articole din aceeași categorie: