Principalii vinovați din spatele depresiei

Principalii vinovați din spatele depresiei

Deși cauzele exacte ale depresiei rămân necunoscute, există mai multe lucruri care sunt de obicei asociate cu dezvoltarea acesteia. Tulburarea depresivă majoră rezultă adesea din combinarea unor evenimente recente și a unei serii de factori personali sau pe termen lung, în loc de un singur eveniment sau problemă imediată.

Modificări ale creierului 

Chiar dacă există deja cercetări și studii ample în acest domeniu destul de complex, multe lucruri au rămas necunoscute până în prezent. O tulburare depresivă nu este doar rezultatul unui simplu dezechilibru chimic, cum ar fi atunci când ai prea puțin sau prea mult dintr-o anumită substanță chimică a creierului. 

Lucrurile sunt mai complexe, iar tulburarea poate fi rezultatul unor cauze multiple. Factorii, inclusiv factorii de stres sever din viață; vulnerabilitatea genetică; condițiile medicale; și substanțele consumate, cum ar fi drogurile, alcoolul și anumite medicamente, pot afecta modul în care creierul dumneavoastră vă controlează stările de spirit.

Depresiei
Depresia este o tulburare de dispoziție care poate afecta viața de zi cu zi a unei persoane

Multe dintre antidepresivele pe care le puteți găsi astăzi au un efect asupra noradrenalinei și serotoninei, transmițătorii chimici din creier care transmit mesaje între celulele cerebrale. Acesta este modul în care se crede că aceste medicamente acționează pentru cazurile mai importante sau mai severe de depresie. De asemenea, ați putea fi capabil să vă reglați sau să vă controlați stările de spirit prin tratament psihologic. 

Un tratament eficient va ajuta la promovarea creșterii și dezvoltării de noi celule nervoase în circuitele responsabile de reglarea dispoziției. Se crede că acest lucru joacă un rol important în recuperarea după episoade severe de tulburare depresivă. 

Evenimentele vieții

De asemenea, se crede că provocările continue, cum ar fi stresul prelungit la locul de muncă, singurătatea sau izolarea pe termen lung, șomajul pe termen lung sau traiul într-o relație abuzivă sau lipsită de afecțiune au șanse mai mari de a provoca tulburări depresive în comparație cu factorii de stres din viața recentă.

Cum recunoaștem simptomele depresiei?

Dar, evenimente recente, cum ar fi concedierea de la locul de muncă sau un amestec de evenimente pot declanșa depresia atunci când sunteți deja predispus la aceasta din cauza unor factori personali și a unor experiențe negative din trecut. 

Factori personali

Există, de asemenea, mai mulți factori personali care pot determina o persoană să fie deprimată:

Consumul de alcool și droguri

Consumul de alcool și de droguri poate fi rezultatul și poate duce la tulburări depresive. Majoritatea persoanelor depresive au, de asemenea, probleme cu consumul de alcool și droguri. Mulți se confruntă chiar cu tulburarea de consum de substanțe și cu tulburarea depresivă la un moment dat în viață. 

Istoricul familiei 

Tulburarea depresivă poate fi, de asemenea, ereditară, unele persoane fiind mai expuse genetic. Dar, doar pentru că o rudă apropiată sau un părinte este deprimat, nu înseamnă neapărat că și tu vei avea o experiență similară. Evenimentele de viață și mulți alți factori personali vor avea probabil o influență critică. 

Personalitate 

Există persoane care sunt mai predispuse la depresie din cauza personalității lor, mai ales dacă sunt perfecționiste, au o stimă de sine scăzută, sunt negative sau autocritice, sunt sensibile la primirea de critici personale și au înclinația de a se îngrijora foarte mult. 

Condiții medicale grave

Îngrijorarea și stresul de a face față unei boli grave pot, de asemenea, să facă o persoană să fie deprimată, în special în cazul celor care se confruntă cu dureri cronice sau cu gestionarea pe termen lung. 

Dacă prezentați semne de depresie, nu vă fie teamă să căutați ajutor și sprijin.

Articole din aceeași categorie: