Cât de mult rezistă cauciuzurile?

Cât de mult rezistă cauciuzurile?

Cauciucurile care nu mai își fac treaba nu vor fi de folosi pentru mașina ta. Până la urmă, toate cauciucurile intră în contact cu solul. Din acest motiv, cauciucurile trebuie să fie în stare optima ca tu și ceilalți șoferi de lângă tine să fiți în siguranță. 

Însă, intrebarea principală e, cât de mult rezistă cauciucurile?

Ei bine, asta depinde. În general, un set de cauciucuri vă poate ține 4 sau 5 ani sau 90000-120000 KM.

Cu toate acestea, sunt câțiva factori importanți care afectează durata de viață a cauciucurilor.

Factorii care influențează durata de viață a cauciucurilor

Sunt câțiva factori importanți care afectează durata de viață a cauciucurilor:

Mașina

Da, tipul de mașină pe care sunt puse cauciucurile joacă un rol important când vine vorba de durata lor de viață.

Cauciucurile camioanelor și SUV-urilor tind să fie supuse unor greutăți mai mare decât cauciucurile unui sedan. Asta înseamnă că dacă nu folosiți tipul de cauciucuri potrivit pentru mașina voastră, ele se vor uza mai repede decât ar fi normal. 

Cauciucurile pentru masina sport
Cauciucurile pentru masina sport Mercedes-Benz

Există și cazuri în nu e tocmai clar de ce cauciucurile unui anumit model de mașină rezistă maim ult decât cele ale unui alt model. Studiile au demonstrate că la unele modele de Honda CRV cauciucurile s-au deteriorate mai repede, iar asta mărește riscul producerii unui accident sau riscul de a se sparge.

Marca

Anvelopele obișnuite au fost concepute pentru a-și îndeplini sarcina până la 90000 KM rulați. Există producători de anvelope care oferă o garanție de până la 120.000 KM sau mai mult, ceea ce arată încrederea în ceea ce privește proiectarea, ingineria și tehnologia din spatele cauciucurilor lor. Există, de asemenea, cauciucuri care pot fi utile până la doar 48000 KM.

Continental cauciucurile
Cauciucurile Continental

Tipul specific de anvelope pe care le cumpărați de la magazinul online Silux va juca, de asemenea, un rol important în longevitatea lor. De exemplu, anvelopele cu performanțe ultra ridicate pot rezista aproape jumătate din numărul de mile comparativ cu anvelopele de familie. În plus, anvelopele de iarnă și de vară și cele pentru toate anotimpurile se vor lăuda cu ratinguri diferite pentru îmbrăcăminte de rulare, astfel, durata lor de viață este, de asemenea, diferită.  

Locul în care locuiți

În afară de vehiculul dvs. și de producătorul de anvelope, locul în care vă conduceți de obicei mașina este unul dintre principalii factori pe care ar trebui să-l luați în considerare dacă doriți să știți cât timp pot rezista anvelopele. Uzura anvelopelor va varia în funcție de terenul specific pe care conduceți, precum și de regiunea în care locuiți. Dacă temperaturile sunt scăzute, va exista o presiune mai mică asupra anvelopelor, care poate duce la subinflație, la apartamente și, în cele din urmă, la condiții de condus periculoase. Între timp, temperaturile extrem de ridicate pot face ca drumurile să se încălzească, ceea ce poate crea mai multe fricțiuni între drum și anvelope. Emisia de căldură crescută care provine din anvelope poate fi riscantă dacă nu sunt umflate corect sau sunt deteriorate sau fisurate.  

Cum se fac cauciucurile auto

Temperaturile mai calde și expunerea la lumina soarelui pot, de asemenea, scurta durata de viață a anvelopelor, astfel încât anvelopele utilizate în climă mai caldă au tendința de a necesita o înlocuire mai rapidă. 

Dar, indiferent unde v-ați afla, cel mai bine ar fi să stați departe de drumuri de pietriș, gropi și drumuri deteriorate, dacă este posibil. Gândiți-vă în acest fel. Dacă siguranța dvs. este garantată, cel mai probabil garantează și siguranța anvelopelor..

Stilul de conducere

Majoritatea dintre voi știți cu siguranță pe cineva căruia îi place să conducă de parcă ar fi la raliu. Acești oameni au mai multe șanse să își uzeze prematur anvelopele. În cazul în care vehiculul dvs. este supus în mod regulat la sarcini grele, la o conducere agresivă peste gropi și la denivelări și la o accelerație puternică, acest lucru va avea un impact asupra anvelopelor. 

În afară de stilul de conducere, contează și cât de des conduceți pe an. Șoferii americani, în medie, conduc în jur de 20-22000 KM în fiecare an. Totuși, sunt si aceeasi care conduc mai mult sau mai puțin de atât. 

Întreținerea

Trebuie să întrețineți corespunzător a anvelopelor dacă doriți să prelungiți durata de viață a anvelopelor. 

1. Verificați presiunea anvelopelor în fiecare lună. Consultați broșura sau manualul proprietarului pentru a afla cantitatea sugerată de presiune a aerului. 

2. Verificați alinierea și echilibrul roților în fiecare an. Dacă roțile nu sunt aliniate sau sunt dezechilibrate, acest lucru poate duce la uzura neregulată a anvelopelor, scurtând durata lor de viață. 

3. Schimbați anvelopele autovehiculului în mod regulat. Din nou, puteți verifica manualul proprietarului vehiculului dvs. pentru a afla cât de des ar trebui să schimbați anvelopele acestuia. Experții sugerează să schimbați anvelopele odată la fiecare 8-10000 KM. 

4. Monitorizați rodajul. Dacă rodajul e deteriorat, acesta poate fi foarte periculos, deoarece acesta poate afecta distanța de oprire și pot duce la accidente. Acesta este un lucru pe care îl puteți verifica prin așa-numitul test trimestrial. Aici, veți introduce sfertul cu capul în față pe banda de rulare a anvelopei. Când vedeți întregul cap al lui George Washington, banda de rulare a anvelopei este sub sau la 4/32 ”și trebuie înlocuit în curând. Vehiculul dvs. va eșua inspecția de stat dacă rodajul este la 2/32 ”. 

5. Verificați întotdeauna cauciucurile să nu prezinte daune, precum și semne de îmbătrânire, inclusiv uzură neuniformă, bule de aer, adâncituri și fisuri

Vârsta anvelopelor

Oricare ar fi adâncimea benzii de rulare, dacă anvelopele dvs. au deja peste 6 ani, vă recomandăm să le înlocuiți deja. Acest lucru se datorează faptului că compușii cauciucului anvelopei se deteriorează după un timp, ceea ce poate duce la putrezirea uscată. 

Acest putregai uscat este motivul pentru care anvelopele dvs. devin mai predispuse la separarea benzii de rulare și la explozii. Producătorii de anvelope și vehicule recomandă de obicei să își înlocuiască anvelopele dacă au atins vârsta de 6-10 ani, indiferent de adâncimea benzii de rulare. Cu toate acestea, pentru mulți șoferi, banda de rulare a anvelopelor tinde să se uzeze chiar înainte ca anvelopele lor să ajungă la această vârstă.

Articole din aceeași categorie: