Totul despre cureaua de recuperare și frânghia de remorcare

Totul despre cureaua de recuperare și frânghia de remorcare

Există o concepție greșită comună între cureaua de recuperare și frânghia de remorcare și, de cele mai multe ori, aceste două produse sunt comercializate ca fiind identice. 

Dar, chiar dacă chingile de recuperare și cele de remorcare pot părea foarte asemănătoare, ele au caracteristici și scopuri definitorii care le diferențiază una de cealaltă.

Principala diferență între aceste două tipuri de curele de remorcare este că o curea de remorcare are cârlige metalice mari la ambele capete, concepute pentru a fi agățate de cătușe și de punctele de remorcare. Pe de altă parte, nu puteți găsi aceste cârlige la curelele de recuperare.

Curelele de remorcare se prind de cârligele de remorcare și de inelele D sau de cătușele pentru a trage un alt vehicul.

Principalele diferențe între chingile de recuperare și frânghiile de tractare

Este extrem de important să cunoașteți diferențele esențiale dintre o curea de recuperare și o curea de remorcare. În acest fel, puteți fi sigur că veți obține instrumentul potrivit pentru sarcina specifică pe care o aveți la îndemână. 

După cum sugerează și numele lor, chingile de remorcare sunt special concepute pentru remorcare și nu trebuie folosite niciodată în scopul recuperării. Curelele de remorcare se prind de cârligele de remorcare și de inelele D sau de cătușele pentru a trage un alt vehicul. 

Motivul principal pentru care nu ar trebui să folosiți niciodată chingi de remorcare pentru recuperare este că acestea nu se întind. Aceasta înseamnă că există posibilitatea ca acestea să se desprindă sau să se rupă, ceea ce poate face ca cârligul conectat să zboare. Acest lucru poate fi destul de periculos în anumite cazuri și, mai rău, poate provoca chiar decese. 

Ceea ce face ca curelele de recuperare să fie diferite este faptul că materialele lor oferă o anumită elasticitate care le permite să se întindă. Vă va fi ușor să identificați aceste curele de recuperare deoarece ambele lor capete prezintă bucle care sunt atașate la cadru sau la punctele de recuperare care se găsesc de obicei pe parașocurile camioanelor sau sub camioane. 

Proprietatea de întindere a chingilor de recuperare este însă mai importantă, deoarece aceste chingi se întind la capacitate maximă la început, înainte de a trage mașina în timp ce aceasta încearcă să revină la starea inițială. Ceea ce este și mai important este că aceste curele nu au atașate piese metalice sau cârlige, iar acest lucru le face sigure în cazul în care se desfac din greșeală. 

Pur și simplu, este mai bine să folosiți chingi de recuperare pentru a scoate un vehicul blocat. Pe de altă parte, o frânghie de tractare trebuie folosită pentru a tracta o mașină care se mișcă liber. 

Vă va fi ușor să identificați aceste curele de recuperare deoarece ambele lor capete prezintă bucle care sunt atașate la cadru sau la punctele de recuperare care se găsesc de obicei pe parașocurile camioanelor sau sub camioane.

Lucruri de căutat atunci când cumpărați curele de recuperare sau frânghii de remorcare

După cum am menționat mai devreme, elasticitatea este cel mai important factor pe care trebuie să îl căutați atunci când cumpărați o curea de recuperare. Veți dori să vă asigurați că cureaua de recuperare se poate întinde fără a suferi vreo ruptură. Dar, indiferent dacă Silux achiziționați o curea de recuperare sau o curea de remorcare, trebuie să vă asigurați că lățimea și lungimea acesteia vor fi capabile să se adapteze nevoilor dumneavoastră specifice. 

După ce v-ați redus opțiunile în funcție de dimensiunea curelei, ar trebui să acordați atenție ratingului publicitar al companiei. De cele mai multe ori, este vorba de capacitatea de rezistență la rupere și nu de ceea ce este capabilă să tracteze. De asemenea, ar trebui să cunoașteți ratingul vehiculului al curelei care indică ce poate tracta. 

Dacă achiziționați o curea de remorcare, trebuie să vă asigurați că cârligele de la ambele capete sunt de fapt realizate din material de calitate superioară. Nu ați vrea ca cârligul să se rupă sau să se rupă tocmai când încercați să tractați o mașină. 

Un alt factor pe care ar trebui să îl luați în considerare este durabilitatea, deoarece ați dori să obțineți un produs rezistent la apă și la intemperii, astfel încât să fiți sigur că va dura cât mai mult timp. Dacă vreodată intenționați să folosiți des cureaua de recuperare sau de remorcare, aveți grijă ca aceasta să fie construită pentru a rezista și să fie durabilă, mai ales dacă aveți planuri de a merge în off-road. 

Dar, indiferent dacă achiziționați o curea de recuperare sau o curea de remorcare, trebuie să vă asigurați că lățimea și lungimea acesteia vor fi capabile să se adapteze nevoilor dumneavoastră specifice.

Cum să utilizați corect chingile de recuperare sau de tractare

Utilizarea unei curele de recuperare sau de tractare poate părea simplă și directă. Cu toate acestea, dacă faceți lucrurile în mod greșit, puteți ajunge să vă deteriorați mașina sau, mai rău, să puneți în pericol viața unui om. Situația dvs. particulară poate necesita pași diferiți, dar următoarele sunt orientările generale pe care trebuie să le urmați atunci când utilizați cureaua de recuperare sau frânghia de tractare. 

Asigurați-vă că cureaua de remorcare poate tracta încărcătura. 

Identificați greutatea reală a sarcinii utile pentru care a fost evaluată cureaua de remorcare înainte de a o atașa la o mașină. Verificați cu atenție cureaua pentru a vă asigura că nu are rupturi care o pot slăbi. 

Găsiți cârligul de remorcare de pe mașina pe care trebuie să o tractați. 

În general, cârligele de remorcare se găsesc în fața vehiculului. În spate, s-ar putea să găsiți receptorul la care se conectează cureaua de remorcare. Acestea sunt, de obicei, singurele părți în care ar trebui să agățați o mașină, deoarece dacă o faceți în altă parte s-ar putea ajunge la deteriorarea vehiculului. Dacă nu vedeți niciun cârlig de remorcare pe mașină, puteți conecta cureaua la cadrul vehiculului. Cu toate acestea, faceți acest lucru numai dacă nu mai există alte opțiuni. 

Conectați cureaua de remorcare. 

Conectați cârligul de remorcare la un capăt al curelei. Dacă folosiți o frânghie care are o buclă la vârf, bucla trebuie trecută prin cârlig. Trebuie să trageți restul curelei prin buclă. Verificați din nou pentru a vă asigura că capătul deschis al cârligului este orientat în jos pentru a evita ca acesta să se desprindă accidental. 

Deplasați vehiculul. 

Pentru vehiculul care va efectua tractarea, trebuie să îl parcați în apropierea vehiculului care va fi tractat. Atașați celălalt capăt al curelei la acesta, urmând pașii de mai sus. 

Treceți vehiculul tractat în punctul mort.

După ce ați pus vehiculul care va fi tractat în poziție neutră, asigurați-vă că în mașină se află cineva. Conduceți încet celălalt autovehicul și fiți foarte atent dacă cureaua are multă slăbiciune. Evitați mișcările bruște care pot deteriora cârligele, curelele și vehiculele. Dacă întâmpinați o rezistență prea mare, verificați din nou pentru a vă asigura că totul este agățat corect și că folosiți cureaua potrivită pentru situația respectivă. 

Fiți prudent atunci când vă opriți. 

Vehiculul care efectuează tractarea trebuie să încetinească treptat și să se asigure că persoana din vehiculul tractat este pregătită să folosească frânele la nevoie. Dacă veți tracta mașina în pantă, șoferul din vehicul trebuie să fie mai atent. 

Îndepărtați toate cârligele după ce ați ajuns la destinație. 

După ce ați dezlegat și îndepărtat cureaua de recuperare sau frânghia de tractare, trebuie să scoateți și toate accesoriile, cum ar fi cătușele. Păstrați cureaua într-un loc sigur pentru a o păstra pregătită pentru utilizare ulterioară. 

Articole din aceeași categorie: