Bare de protecție? Nicio problemă: avem soluția!

Bare de protecție? Nicio problemă: avem soluția!

Ce este o bară de protecție?

Ele sunt sisteme concepute pentru a absorbi impactul frontal sau dorsal cu alte vehicule și să minimizeze daunele în urma unei coliziuni la viteză mică. Barele de protecție auto www.Silux.de sunt piese ce conțin proeminențe de plastic sau metal, numite capace pentru barele de protecție, care învelesc componentele barei și absorb energia impactului.

În ziua de azi, ele conțin o bară rigidă de întărire sub învelișul exterior, având secțiuni din spumă sau plastic comprimabile.

De asemenea, dacă călătoriți pe distanțe lungi și aveți nevoie de protecție împotriva altor vehicule, este important să selectați designul corespunzător.

Istoria și evoluția barei de protecție

De la primele lor apariții ca obiecte decorative pentru primele mașini spre sfârșitul anilor 1800, barele de protecție au evoluat foarte mult datorită progreselor tehnologice și design-urilor orientate spre siguranță. Deși barele de protecție din ziua de azi sunt foarte eficiente, trebuie să știți că gradul de protecție al acestor bare a scăzut considerabil din anii 1980 și până azi.

Barele de protecție aveau mai multe materiale amortizante, însă producătorii de vehicule au militat pentru design-uri mai ușoare și pentru eliminarea a oricăror elemente care afectează eficiența motorului și consumul de combustibil. Aspectul a fost un alt factor important: majoritatea barelor erau mult proeminente decât restul componentelor, ceea ce afecta armonia estetică a mașinii. Vehiculele din ziua de azi nu au nevoie de bare proeminente, însă sunt foarte sigure.

Tipuri de bare

Din nou, scopul principal al barei de protecție auto este de a vă proteja vehiculul. Cu toate acestea, daunele pot veni sub mai multe forme. De exemplu, dacă conduceți mult off-road pentru distracție, doriți o bară de protecție concepută pentru călătoriile off-road. De asemenea, dacă călătoriți pe distanțe lungi și aveți nevoie de protecție împotriva altor vehicule, este important să selectați designul corespunzător. Unele bare de protecție oferă caracteristici speciale, cum ar fi cârlige de remorcare rezistente.

Articole din aceeași categorie: